Yleiset kysymykset
Valokuvaussafarimme on ajoitettu joka kohteen parhaisiin mahdollisiin vuodenaikoihin ja matkustusajankohtiin.
Esimerkiksi Tansanian valokuvaussafarit järjestetään gnu-antilooppien ja seeprojen vuotuisen migraation huippuhetkinä. Elokuun-syyskuun safari on klassisten Mara-joen ylitysten aktiivisinta aikaa ja helmi-maaliskuussa pääsemme kuvaamaan vastasyntyneitä vasoja ja pentuja eteläiseen Serengetiin ja Ngorongoron suojelualueelle Ndutuun. Nämä ovat myös parhaita aikoja leijonien, gepardien ja leopardien kuvaamiseen, sillä pedoilla on runsaasti ruokaa tarjolla.
Oma lukunsa ja aivan oma kuvauksellinen maailmansa on niin kutsuttu green season eli sadekausi, milloin lintu- ja maisemakuvaus on parhaimmillaan, mutta villieläinhavainnot ovat haastavampia pitkän heinän vuoksi. Tulevaisuudessa suunnitelmissamme on järjestää kuvaussafareita myös Itäisen ja Eteläisen Afrikan kuvauksellisina ”vihreinä kuukausina”.
Koska kaikki valokuvaussafarimme ovat eksklusiivisia pienryhmämatkoja, joille otamme vain kuudesta yhdeksään osallistujaa, ajoissa varaamalla varmistat paikkasi juuri haluamallasi safarilla. Päivitämme varaustilannetta nettisivuillemme mahdollisimman reaaliajassa.
Jos sinua kiinnostava valokuvaussafari on tiedustelemallasi ajankohdalla jo täyteen varattu, voimme lisätä sinut odotuslistalle. Mikäli kyseiselle kuvausmatkalle avautuu peruutuspaikkoja, ilmoitamme niistä välittömästi odotuslistalla oleville henkilöille.
Voimme myös miettiä ja suunnitella yhdessä kanssasi muita vaihtoehtoja: järjestämme myös yksityissafareita ja lisäämme kalenteriin uusia ryhmäsafareita pitkin vuotta.
Alustava varaus on voimassa 14 päivää. Pyydämme kuvaussafarin kokonaishinnasta puolet (50%) varausmaksuna tämän 14 päivän kuluessa. Tämän varausmaksun suorittaminen vahvistaa paikkasi kuvaussafarilla. Lähetämme sinulle laskun sähköpostitse. Jos varausmaksua ei ole maksettu 14 päivän kuluessa, alustava varaus raukeaa automaattisesti.
Loppuosa kuvaussafarin kokonaishinnasta tulee maksettavaksi 60-90 päivää ennen matkan alkamispäivää, safarikohteesta riippuen.
Valitettavasti meillä ei ole tällä hetkellä mahdollisuuksia vastaanottaa korttimaksuja, koska toimintamme on vielä pienimuotoista. Toivomme, että jo lähitulevaisuudessa voimme tarjota enemmän maksutapoja.
Yleiset peruutusehdot ovat:
- Varausmaksua (50%) ei palauteta
- Jos peruutat osallistumisesi kuvaussafarille 59-31 päivää ennen matkan alkua, veloitamme peruutusmaksuna 75% kuvaussafarin kokonaishinnasta.
- Jos peruutat osallistumisesi kuvaussafarille 30 päivää (tai vähemmän) ennen matkan alkua, veloitamme peruutusmaksuna 100% kuvaussafarin kokonaishinnasta.
Yllä olevat aikarajat ja peruutusehdot ovat valitettavasti täysin käyttämiemme majoituspaikkojen ja safariyritysten varaus- ja peruutusehtojen sanelemia.
Suosittelemme matkalle osallistujia ottamaan kattavan matkavakuutuksen, joka kattaa mahdolliset matkan peruutuskulut. Kunnon matkavakuutuksen tulee kattaa sinulle aiheutuneet kulut vähintään seuraavissa tilanteissa: kotiuttaminen, lääketieteellisten tilanteiden kattaminen ja evakuointi, matkan muutos- ja peruutuskulut. Suosittelemme tutustumaan eri matkavakuutuksiin huolellisesti ja valitsemaan vakuutuksen, joka kattaa mahdolliset, kalliit kustannukset mm. edellä mainituissa hätätilanteissa.
Kansainväliset lennot ja kohdemaahan tarvittava viisumi eivät sisälly valokuvaussafareidemme kokonaishintaan. Sinun tulee varata ja maksaa kansainväliset lentosi kohteeseen itse. Me voimme kuitenkin opastaa parhaiden ja edullisimpien lentojen löytämisessä sekä muissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Useimmiten kohdemaan viisumin saa lentokentälle saapuessaan (”Visa on Arrival”), mutta tämän tarkistaminen ja varmistaminen on sinun vastuullasi. Mikäli viisumin saaminen kohdemaahan saapuessa ei ole mahdollista, on sinun haettava ja saatava viisumi kotimaastasi ennen matkan alkua.
Kohdemaan sisäiset lennot sisältyvät valokuvaussafareidemme kokonaishintaan ja ne on myös mainittu erikseen jokaisen valokuvaussafarin yksityiskohtaisessa aikataulukuvauksessa.
Yksityissafari tarkoittaa matkaa, joka keskittyy täysin sinuun ja mahdollisimman hienoon, henkilökohtaiseen safarikokemukseen. Ammattitaitoiset oppaat ovat kanssasi koko matkan ajan; sekä valokuvausoppaat että paikalliset, asiantuntevat luonto-oppaat. Oppaat myös huolehtivat siitä, että voit nauttia safarikokemuksestasi täysillä, heidän varmistaessaan, että kaikki yksityiskohdat toimivat saumattomasti, matkasi alusta sen loppuun saakka.
Yksityiskohtaiset kysymykset
Suosittelemme ehdottomasti kattavan, henkilökohtaisen matkavakuutuksen hankkimista, joka korvaa menetykset vahingon sattuessa. Kattava matkavakuutus korvaa mm. vahingot ja menetykset koskien omaisuutta, matkan viivästymistä tai peruuntumista, sekä kulut sairauden tai lääketieteellisen hätätilanteen sattuessa matkan aikana.
Me emme tarjoa matkavakuutusta. On sinun vastuullasi ottaa kattava, henkilökohtainen matkavakuutus aina matkalle lähtiessäsi.
Esimerkiksi Tansanian kuvaussafareihimme sisältyy Tansaniassa vaadittava ”Flying Doctors” -vakuutus hätätilanteiden varalta, mutta tämä ei ole korvaava vakuutus erilliselle, henkilökohtaiselle ja kattavalle matkavakuutuksellesi.
Me emme myöskään ole vastuussa mistään matkasi aikana sinulle tapahtuneesta vahingosta tai omaisuuden menetyksestä, matkasi viivästymisestä tai sairaudesta tai lääketieteellisestä hätätilanteesta johtuneista kuluista, emmekä ole mistään tällaisesta millään tavalla korvausvelvollisia. Kaikki sinulle tapahtuneet vahingot ja/tai omaisuuden menetykset, matkan viivästymisestä tai peruuntumisesta aiheutuneet kulut, ja sairaudesta tai lääketieteellisestä hätätilanteesta johtuneet kulut tulee korvata omasta, henkilökohtaisesta matkavakuutuksestasi.
Jos kuvaussafarin kohdemaahan saapuva kansainvälinen lentosi on myöhässä tai sen lentoaikataulu muuttuu, me saatamme joutua vastaavasti muuttamaan majoitusvarauksiasi, maan sisäisiä lentovarauksiasi, maakuljetuksien aikatauluja jne. Näistä aiheutuneet ylimääräiset kulut ovat sinun tai matkavakuutuksesi vastuulla.
Valitettavasti me emme saa minkäänlaisia palautuksia jo varattujen ja maksettujen palveluiden, esimerkiksi majoituspaikkojen ja sisäisten lentojen, osalta. Suosittelemme ehdottomasti oman, henkilökohtaisen ja kattavan matkavakuutuksen hankkimista, joka korvaa sinulle tällaisista tilanteista aiheutuneet kulut.
Tarkista kansainvälisen lentosi tarjoavalta lentoyhtiöltä painorajoitukset sekä käsimatkatavaroille että ruumaan meneville matkatavaroille. Useimmiten kansainvälisillä lennoilla matkustamomitat täyttävät kamerareput kulkevat ongelmitta pienestä lisäpainostakin huolimatta, silti matkatavarat kuljetetaan jokaisen lentoyhtiön omia matkatavarasääntöjä noudattaen ja ylimääräiset kilot tai matkatavarat lentoyhtiösi käsittelee omien sääntöjensä mukaan. Olet itse vastuussa kaikista mahdollisten ylimääräisten matkatavaroiden aiheuttamista lisämaksuista.
Me tiedotamme aina kaikista kuvaussafariisi sisältyvien, maan sisäisten lentojen matkatavararajoituksista. Tällaiset maan sisäiset lennot toteutetaan aina pienkoneilla, joiden matkatavararajoituksena on yleensä maksimissaan 15 kilon painoinen matkatavara. Suosittelemme myös mieluummin pehmeän ja pienemmän matkalaukun käyttöä kuin suuren ja kovan matkalaukun, joka vie myös paljon enemmän tilaa.
Yleensä sisällytämme kuvaussafareiden hintoihin yhden ylimääräisen matkatavaran (kamerarepun) sisäisillä lennoilla käytännön syistä. Tarkistathan tämän safarin tarkemmista hintatiedoista.
Tiedotamme sinua parhaamme mukaan kaikista mahdollisista maahantulovaatimuksista, mutta viime kädessä olet itse vastuussa siitä, että olet täytät kohdemaan erityisvaatimukset. Tarkistathan kaikki matkustusvaatimukset hyvissä ajoin ennen matkasi alkua.
Suosittelemme konsultoimaan omaa lääkäriäsi hyvissä ajoin siitä, millaisia mahdollisia lääkkeitä ja/tai rokotuksia tarvitset. Kerro lääkärillesi matkasi ajankohta ja suunnitellut matkakohteet. Esimerkiksi malarialääkityksen tarve riippuu kohdemaasta, matkustusajankohdasta ja tartunta-alueilla vietetyn ajan kestosta.
Suurin osa itäisen ja eteläisen Afrikan maista vaativat, että sinulla on täysi rokotussarja Covid-19/koronavirusta vastaan. Huolehdi, että otat matkalle mukaasi myös viralliset rokotustodistuksesi näistä rokotuksista.
Suurin osa itäisen ja eteläisen Afrikan maista ovat luopuneet PCR-testeistä maahan saapuville, täysin rokotetuille matkustajille. Mutta jos kansainvälinen lentoyhtiösi vaatii vielä koronatestiä, on sinun vastuullasi hankkia ja maksaa tämä matkaan vaadittava testi.
Tämän ohjeen kirjoitushetkellä (toukokuussa 2022) Afrikan maat myös vaativat, että olet ladannut koronarokotusten osalta rokotustodistukset kansainväliseen PanaBios-järjestelmään ja saanut niitä vastaavan QR-koodin: se on onneksi helppoa ja nopeaa. Tällä hetkellä suurin osa Afrikan maista katsoo, että kaksi koronarokotetta vastaa täyttä rokotussarjaa (tilanne toukokuussa 2022).
Voit nostaa kohdemaassa paikallista valuuttaa useista pankkiautomaateista omalla pankkikortillasi. Huolehdi vain, että olet tehnyt tämän mahdolliseksi oman verkkopankkisi asetuksissa eikä siellä ole maarajoituksia korttisi käytölle. Pankkisi veloittaa automaattinostoista oman valuutanvaihtokurssinsa ja palveluhinnastonsa mukaan. Voit tiedustella näitä etukäteen omasta pankistasi.
Voit myös tuoda mukanasi hyväkuntoisia Yhdysvaltain dollareita (USD), joiden sarja (painovuosi) ei ole vuotta 2013 vanhempi. Afrikassa ei aina hyväksytä maksuvälineiksi likaisia, repeytyneitä ja/tai liian vanhoja Yhdysvaltain dollareita (vanhempia kuin 2009). Jos otat mukaasi Yhdysvaltain dollareita, kannattaa mieluummin ottaa pieniä seteleitä ($1, $5, $10, $20, $50), koska joskus saatat saada vaihtorahaksi paikallista valuuttaa ja/tai vaihtorahat voivat olla vähissä.
Voit usein myös maksaa ostoksiasi omalla VISA/MasterCard pankki- ja/tai luottokortillasi, etenkin suuremmissa lodgeissa ja ravintoloissa. Kortilla maksaessa loppusummaan saatetaan lisätä kulu korttimaksusta, joka on yleensä 2,5%-5%.
Afrikassa käteismaksut ovat edelleen yleisiä ja käteisellä maksaminen on monissa tilanteissa helpointa. Monesti korttimaksupäätteet eivät ehkä toimi esimerkiksi verkon toimimattomuuden vuoksi. Tämän takia suosittelemme, että pidät aina mukanasi sen verran käteistä rahaa, kun arvelet tarvitsevasi.
Kokemuksesta suosittelemme myös, että käteinen on mieluummin kohdemaan paikallista valuuttaa (jota voit nostaa paikallisista automaateista) kuin Yhdysvaltain dollareita, mutta viime kädessä on oma päätöksesi mitä valuuttaa haluat käyttää.
Poikkeus ylläolevasta säännöstä on viisumit. Etenkin kohdemaahan saapuessa myönnettävät ja maksettavat viisumit (visa on arrival) tulee aina varautua aina maksamaan käteisellä Yhdysvaltain dollareina. Esimerkiksi Tansaniaan ”single entry” -viisumi maksaa USD$50 per henkilö ja tullivirkailijat ottavat mieluiten vastaan tasarahan yhtenä $50-setelinä.
Jäikö joku kysymyksesi ilman vastausta? Lähetä meille sähköpostia ja vastaamme mielellämme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin: info@safari.expeditionconservation.org